Log ind

U17 slog HB Køge i årets første kamp

Nyt fra U17 |26. februar 2018 |

U17-Ligaen
Lørdag 24. februar, 13:00 – Ådalen
OB – HB Køge 3-1 (1-0)
14. min. 1-0 Mikkel Michelsen
46. min. 2-0 Emil Suarez
58. min. 3-0 Mikkel Michelsen
79. min. 3-1 Selvmål

OB’s holdopstilling:
Peter Bergmann – Jonas Skytte, Daniel Obbekjær, Christian Vestergaard, Frederik Lund – Simon Skøtt (63. min. Andreas Eriksen), Tarik Ibrahimagic (41. min. Valdemar Ibsen), Lasse Skøtt, Anton Bisgaard – Emil Suarez (63. min. Rasmus Nissen), Mikkel Michelsen

Kampens forløb:
Opstarten var overstået, og lørdag skulle der for første gang i år 2018 spilles om point i Ådalen, da OB’s U17 Ligahold tog imod HB Køge i U17-Ligaen. OB lå inden kampen placeret midt i rækken med 18 point, mens HB Køge i bunden blot havde hentet syv point i deres 14 første kampe. Derfor måtte OB nok påtage sig rollen som favoritter i kampen, og det var da også OB, der spillemæssigt kom bedst fra start.

Allerede i begyndelsen var der flere fornuftige scoringsmuligheder, og efter et kvarters spil fik OB fuld valuta for den spillemæssigt fornuftige start på kampen. Jonas Skytte kom frem fra sin plads på højre back, og med et fladt indlæg fandt han Mikkel Michelsen i feltet, der sparkede bolden i nettet til 1-0.

Selvom OB dominerede, så truede Køge OB-defensiven på omstillinger, hvor de satsede hele butikken, ligesom de gjorde på deres standardsituationer. I første halvlegs sidste minut var gæsterne også ligeved at bringe balance i regnskabet. På en omstilling fik OB stoppet dem fem meter udenfor feltet, og her skulle det vise sig, at HB Køge havde en dygtig skytte i truppen. En flot eksekvering af frisparket sendte bolden over muren og helt op i målhjørnet, men en klasseredning af den færøske U17-Landsholdsmålmand, Peter Bergmann sikrede OB en pauseføring på 1-0.

I pausen var der i OB-lejren fokus på, at der skulle lukkes mere ned for omstillingerne fra HB Køge, og derfor var det nødvendigt, at kanterne kom mere ned i banen for at forsvare. Det skulle dog ikke få betydning for det offensive spil, hvor OB fortsat skulle kreere chancer.

Og det gjorde striberne. Der gik bare seks minutter af anden halvleg, så stod det nemlig 2-0 til OB. Mikkel Michelsen driblede igennem HB Køge-forsvaret, inden han spillede bolden videre til Emil Suarez, der huggede bolden ind til 2-0.

Ti minutter senere blev indskiftede Valdemar Ibsen nedlagt i straffesparksfeltet, og dommeren pegede på pletten. Det straffespark var Mikkel Michelsen hurtig til at tage sig af, og han sparkede bolden hårdt, fladt i kassen – og selvom målmanden fik lappen på, så kunne han ikke holde den ude af målet, og stillingen var 3-0.

Det lignede det længe, at det ville ende, men i kampens sidste minut fik HB Køge et frispark, som de sendte ind i feltet. Duellen i luften vandt en HB Køge, og han headede bolden på overliggeren, hvorefter Peter Bergmann uheldigvis lavede selvmål i situationen. Det blev dog kampens sidste aktion, og derfor vandt OB med 3-1 over HB Køge i årets første ligakamp.

Kommentar fra Ivan Poulsen:
Vi er meget tilfredse med vores første ligakamp i år 2018. Vi kunne se ting fra træningen i forhold til vores offensive spil, og vi fik alle tre point. Vi solgte i vinterpausen vores sædvanlige 1. målmand, Andreas Søndergaard, til Wolves – derfor er jeg glad for, at Peter Bergmann i sin ligadebut gik ind og leverede en rigtig god indsats – blandt andet med en klasseredning kort inden pausen.

Derudover fik vi Mikkel Michelsen godt i gang med foråret med to mål og en assist. Så vi glæder os til på lørdag, hvor Esbjerg kommer på besøg her i Ådalen.

Næste kamp:
U17-Ligaen: 3. marts 15:15, OB – Esbjerg fB, Ådalen


Skrevet af Benjamin Jakobsen

EmediateAd