Log ind

U19: En 1-0 sejr vil være fantastisk

Nyt fra U19 |2. november 2017 |
(Foto: Benjamin Jakobsen/ob.dk)

Efter sidste uges storsejr på hele 7-0 over Silkeborg tager OBs U19-hold fredag aften mod FCK. Spørger man OBs U19-træner, Kim Engstrøm, er det ét af rækkens to bedste hold, som man står overfor.

- FCK er ét af de to bedste hold i denne række. Der er FC Midtjylland, som har skilt sig ud, og så er der FCK, som vil komme til at skille sig ud på den lange bane. De har fem U19-landsholdsspillere i deres trup, som alle skal med til EM-kvalifikationen i næste uge, så det er et stærkt hold. De spiller lidt på samme måde, som deres Superligahold gør. De er meget, meget defensivt stærke, og så er de et omstillingshold. De er meget afklarede i deres måde at gøre tingene på, og så giver de få chancer væk. De er gode til at udnytte de få muligheder, de får.  

Selvom FCK lige nu befinder sig på rækkens tredjeplads, tilgår Engstrøm og hans mandskab kampen mod sjællænderne på samme måde, som mange af holdets andre kampe er blevet grebet an.

- Vi vil stoppe dem på samme måde, som vi har forsøgt at gøre i mange af vores andre kampe. Vi skal turde spille vores spil, og så skal vi være gode til at være på bolden. Vi skal være aggressive i vores pres, stresse dem og selvfølgelig være omhyggelige i forhold til vores egen boldomgang, og så skal vi minimere vores fejl.

Selvom OB med en 7-0-sejr over Silkeborg resultatmæssigt har fået en rigtig god optakt til fredagen, slår Engstrøm det ligeledes fast, at man har arbejdet med hurtigt at få armene ned efter Silkeborg-kampen og i stedet fokusere på opgaven mod FCK.

- Når man vinder 7-0 som ungdomsspiller, kan man hurtigt tro, at man er verdensmester. Det handler om at få armene ned. Vi var rigtig glade for at vinde i lørdags og score mange mål, men allerede søndag, da vi trænede, havde vi fået armene ned igen, snakket tingene igennem og peget fokus mod kampen mod FCK. Hele ugen har der været stor glæde i truppen, men vi har arbejdet hårdt for at blive så klar som muligt til fredagens kamp. Der har været fokus både på vores eget spil men samtidig også i forhold til, hvordan vi kan straffe FCK.

Ud over at være en U19-trup, der allerede siden søndag har haft fokus på fredagens kamp mod FCK, er det en U19-trup, der tror på, at det kan blive til en sejr over FCK.

- Vi kan slå FCK. Vi kan slå alle hold i denne række, og hvis vi skal indfri vores målsætning, skal vi have point, og på hjemmebane handler det for os altid om at få tre point.

- Vi vil vinde ved at tro på egne evner og ved at spille vores eget spil, men også ved at have fokus på det, som FCK er gode til. Derudover vil vi være omhyggelige i vores boldomgang, og når vi har bolden, vil vi bestræbe os på ikke at smide den væk på farlige steder på banen. Forhåbentlig vil vi være lige så skarpe, som vi var den anden dag. Vi kommer ikke til at score lige så mange mål, men vi skal score på de muligheder, vi får. Hvis vi vinder 1-0, vil det være fantastisk.

Det er fredag aften med kampstart klokken 18.30, OBs U19-drenge tager imod FCK. 


Skrevet af Mads Egmose

EmediateAd