Log ind

U19 kontrollerede sig til tre point mod Esbjerg

Nyt fra U19 |3. marts 2018 |
(Foto: Benjamin Jakobsen/ob.dk)

U19-Ligaen
Lørdag 3. marts, 13:00, Ådalen
OB – Esbjerg fB 2-1 (2-1)
1. min. 1-0 Mathias Jørgensen
23. min. 1-1 Mathias Holm
31. min. 2-1 Elias Lamnaouar

OB’s holdopstilling:
Oliver Christensen – Nicolai Skøtt, Jacob Mikkelsen, Anton Pedersen, Jonathan Kjær – Lucas Møller Jensen (77. min. Anders Jørgensen), Jonathan Harboe, Anders Klynge (69. min. Laurits Lillemose), Kristian Brøndum – Elias Lamnaouar, Mathias Jørgensen (73. min. Peter Clement)

Gule kort:
OB: 88. min. Kristian Brøndum, 90. min. Elias Lamnaouar

Kampens forløb:
53 sekunder skulle der gå, inden forårets første kasse var lavet for OB’s U19-Ligahold. En flot aflevering fra Lucas Møller Jensen spillede OB-topscorer Mathias Jørgensen fri – og ligesom i slutningen af efteråret var han usvigeligt sikker foran kassen og sparkede sikkert OB foran med 1-0.

Herefter kontrollerede OB opgøret mod Esbjerg, som forsøgte at gøre ondt på OB ved at satse på omstillingerne. En af de omstillinger gav bonus efter 23 minutter, da Mathias Holm blev sendt afsted. Han løb fra OB-forsvaret, og da han kom ned til Oliver Christensen sparkede han kuglen ind til 1-1 på gæsternes første afslutning.

OB var tæt på at svare tilbage bare minuttet efter, da Jonathan Harboe spillede Elias Lamnaouar fri i venstre side. Desværre manglede afslutningen den sidste præcision, og Lamnaouar måtte se den gå i sidenettet. Lamnaouar fik dog sin hævn bare fem minutter senere. Assistmageren til 1-0 scoringen, Lucas Møller Jensen fakede et indlæg, som snød Esbjerg-spilleren. Herefter fortsatte han helt ned til mållinjen, inden han fandt Lamnaouar med et fladt indlæg. Her var OB-angriberen sikkerheden selv, og han bragte OB på sejrskurs.

10 minutter igen var selvsamme Lamnaouar på spil, da han tog bolden ned med brystet, hvorefter han trykkede af, men over mål. Første halvleg var præget af et OB-hold i spillemæssigt kontrol – og et Esbjerg-hold der forsøgte at true OB-defensiven på omstillinger, men disse blev dygtigt afvist af OB-forsvaret.

Anden halvleg blev en særdeles chancefattig affære, og det var ikke ligefrem publikumsvenligt for de fremmødte tilskuere i Ådalen. OB havde trukket sig en tand tilbage på banen, og de lod Esbjerg skabe kampen. Det virkede det ikke til, at Esbjerg havde evnerne til, og derfor var det meget små med chancer i de sidste 45 minutter.

Den første tilfaldt dog OB, da der efter en omstilling pludselig opstod en skudmulighed til Lucas Møller Jensen, som var kommet frem på højrekanten. Målmanden parrerede afslutningen, men returen var Mathias Jørgensen hurtigt over, men hovedstødet manglede præcision.

Gæsternes eneste chance kom minuttet efter, da de fik trykket af på en nedfaldsbold efter et indlæg, men Oliver Christensen kom flot ned og reddede afslutningen. Herefter forsøgte Esbjerg at spille sig igennem OB-forsvaret uden held. Derefter blev der forsøgt med indlæg, men de blev afvist af Anton Pedersen og Jacob Mikkelsen i OB-forsvaret.

I slutfasen var OB tæt på at straffe gæsterne på en omstilling, hvor OB var 4 mod 3, men chancen løb ud i sandet. Til gengæld stod defensiven godt, og derfor sejrede OB med 2-1 i forårets første kamp i U19-Ligaen.

Kommentar fra Kim Engstrøm:
Det var rigtig dejligt med tre point. Jeg synes, vi spiller en fornuftig og kontrollerende første halvleg. Selvfølgelig får vi en drømmestart, der giver lidt ro til os alle. Efter et kvarters tid er der lidt en periode, hvor Esbjerg kommer lidt for meget på bolden. Vi arbejder os ind i det igen efter udligningen, og vi sidder på spillet i resten af halvlegen.

Efter pausen kommer vi godt ud, og vi skal lukke den til 3-1, men derefter bliver det noget roderi, og vi får aldrig sat vores spil. Det var en dårlig anden halvleg fra vores side, men vi får kriget den hjem. Vores spil med bolden fungerede ikke som ønsker, men vi giver til gengæld ikke noget væk i den anden ende. Vi har de største chancer, og vi skal lukke den i løbet af anden halvleg, så jeg synes, det er fortjent, at vi får tre point. Men lidt en typisk førsterundekamp, hvor det var rigtig dejligt med tre point.

Næste kamp:
10. marts, kl. 13:00 Lyngby – OB, Lyngby Stadion


Skrevet af Benjamin Jakobsen

EmediateAd