Log ind

U19 slog FCK med 2-1 i Ådalen

Nyt fra U19 |3. november 2017 |

U19-Ligaen
Fredag 3. november, klokken 18:30, Ådalen
OB – FC København 2-1 (2-1)
19. min. 1-0 Mathias Jørgensen (straffespark)
28. min. 2-0 Elias Lamnaouar
38. min. 2-1 Nicklas Røjkjær

OB’s holdopstilling:
Oliver Christensen – Nicolai Skøtt, Anton Pedersen, Jacob Mikkelsen, Mathias Bonde – Julius Eskesen (46. min. Julius Fechtenburg), Mads Frøkjær, Jonathan Harboe, Peter Clement – Mathias Jørgensen (85. min. Lucas Møller Jensen), Elias Lamnaouar (52. min. Anders Jørgensen)

Kampens forløb:
Kim Engstrøm havde inden kampen sagt, at FCK var et af de to bedste hold i Danmark, når det gælder U19-fodbold. Samtidig var han klar over, at striberne ville komme med masser af selvtillid efter seneste kamp i U19-Ligaen der endte med en overbevisende sejr på hele 7-0 over Silkeborg.

I startopstillingen var der en enkelt ændring hos striberne, hvor Peter Clement havde fundet vej til start-elleveren på bekostning af Lucas Møller Jensen, der spillede en stor kamp mod Silkeborg med tre assist.

OB kom rigtig godt fra start, og fra første fløjt lignede det, at det ville blive en skøn mandag aften i Ådalen med tre point til striberne. Efter 19 minutters spil pegede dommeren på pletten, og der var straffespark til striberne. Mathias Jørgensen der i sidste weekend lavede tre mål mod Silkeborg var klar til at sparke straffesparket, og han var sikkerheden selv, da han sparkede til den modsatte side end målmanden, og så var OB foran med 1-0.

OB fortsatte med at klø på, og de chancer der var i opgøret, de tilfaldt OB. 10 minutter efter føringsmålet måtte FCK-målmanden endnu engang fiske bolden ud af nettet. Et millimeterpræcist fladt indlæg fra Nicolai Skøtt lå lige mellem målmanden og forsvaret, og så var Elias Lamnaouar både hurtigere og stærkere end sin modstander. En hård afslutning fra tæt hold gjorde målmanden chanceløs, og OB kom på 2-0 efter en halv times spil.

FCK-træneren flåede efter 35 minutters spil en spiller ud, og det var et signal, da resterende 10 spillere forstod. FCK gik i hvert fald et niveau op, og derfra viste de, hvorfor Kim Engstrøm ser dem som et af de bedre mandskaber i Danmark.

Efter 38 minutters spil gav det pote, da deres back fik mulighed for at lave en aflevering skråt tilbage fra mållinjen til en FCK’er, og han gjorde, hvad han skulle, og københavnerne kom tilbage i kampen meden reducering til 2-1 der holdt i resten af første halvleg.

FCK fortsatte det gode spil fra anden halvlegs første fløjt, og der var ingen tvivl om, at det var københavnerne, der var det bedst spillende mandskab i de sidste 45 minutter. Et voldsomt hårdt arbejdende OB-mandskab og et velorganiseret forsvar gjorde det dog svært for FCK’erne at skabe chancer.

I den anden ende forsøgt OB at straffe FCK på omstillinger, men OB’ernes angreb blev aldrig rigtigt farlige, ligesom FCK’s angreb heller ikke blev.

Vi skulle hen til kampens 80. minut, inden FCK skabte den første reelle chance i anden halvleg, men Mathias Bonde fik presset københavneren godt i afslutningen, og Oliver Christensen dækkede flot målet af i det nærmeste hjørne, og det var ingen problemer for OB-målmanden at redde afslutningen.

Med fem minutter tilbage af kampen var FCK igen tæt på at udligne, men hovedstødet ramte overliggeren, og mere blev det ikke til i Ådalen mandag aften, hvor en flok hårdt kæmpende striber sikrede en flot sejr på 2-1 over FCK.

Kommentar fra Kim Engstrøm:
Det var en tempofyldt og intens kamp, hvor der både blev givet og taget i duellerne. Fodboldspillet var ikke superflot, men der blev i den grad fightet. I de første 35 minutter spiller vi til gengæld rigtig god fodbold, hvor vi trykker FCK i vores pres, og vi skaber pænt chancer. Det giver to mål i form af en enkelt på straffespark og en efter et super indlæg fra Nicolai Skøtt.

FCK kommer tilbage i kampen på en reducering, og i anden halvleg er det mere eller mindre et tryk mod vores mål. Vi afviser det ikke så godt, men vi holder stand og kæmper mere eller mindre røven ud af bukserne i anden halvleg.

De kommer til et par muligheder, men ikke de helt store chancer. Sådanne muligheder havde vi også i første halvleg, hvor vi kunne have scoret til enten 3-0 eller 3-1, men faktum er, at vi scorede flere mål end FCK i dag, så jeg synes, det er tre fortjente point, vi tilkæmper os i dag.

Næste kamp:
18. november klokken 13:00 Brøndby IF – OB, Brøndby Stadion


Skrevet af Benjamin Jakobsen

EmediateAd