Log ind

U19 vandt 1-0 ude mod FC Nordsjælland

Nyt fra U19 |2. december 2017 |
(Foto: Benjamin Jakobsen/ob.dk)

U19-Ligaen
Lørdag 2. december 13:00 – Right to Dream Park, Farum
FC Nordsjælland – OB 0-1 (0-1)
37. min. 0-1 Mathias Jørgensen

FC Nordsjælland holdopstilling:
Rasmus Alexander From – Kasper Jørgensen, Marcus Gudmann, Magnus Wørts, Oliver Angus (Jonathan Kjær) – Frederik Christensen, Nicklas Strunck Jakobsen, Maksym Fitel (43. min. Teodor Foss Jensen)– Andreas Skov Olsen, Jakob Johansson (82. min. Niklas Kristiansen), Joachim Rothmann
Bænken: Jonathan Kjær, Niklas Kristiansen, Teodor Foss Jensen

OB’s holdopstilling:
Oliver Christensen – Nicolai Skøtt, Anton Pedersen, Jacob Mikkelsen, Mathias Bonde – Julius Eskesen, Jonathan Harboe, Mads Frøkjær (90. min. Kasper Skræp), Anders Klynge (84. min. Julius Fechtenburg) – Elias Lamnaouar (30. min. Lucas Møller Jensen), Mathias Jørgensen
Bænken: Julius Fechtenburg, Lucas Møller Jensen, Kasper Skræp

Gule kort:
FCN: 3. min. Maksym Fitel, 32. min. Jakob Johansson, 33. min. Nicklas Strunck Jakobsen, 68. min. Magnus Wørts
OB: 24. min. Mads Frøkjær

Røde kort:
FCN: 88. min. Frederik Christensen
OB: Efter kampen, Mathias Bonde

Kampens forløb:
Efter et ærgerligt nederlag i sidste weekend mod Randers skulle OB’s U19-drenge lørdag på udebane møde ligaens nummer 2, FC Nordsjælland, på Right to Dream Park i Farum. Hjemmeholdet havde vundet fem af de seks seneste kampe, så det var en stærk modstander, der ventede OB, som i dagens anledning var forstærket af Julius Eskesen fra Alka Superligatruppen.

Allerede i første minut kom striberne frem til en fin mulighed, da Nicolai skøtt fandt Mathias Jørgensen mellem FCM’s midterforsvar. Desværre kom en forsvarsspiller i vejen i afslutningsøjeblikket. Bare to minutter efter var OB igen tæt på at komme frem til noget fornuftigt. Julius Eskesen erobrede bolden i FC Nordsjællands opspil, men på kanten af feltet blev han revet ned af en FCN-spiller ; frisparket endte i muren.

Få minutter efter var FCN tæt på at straffe OB på en omstilling efter et dårligt hjørnespark. Anton Pedersen kom dog stærkt tilbage, og bremsede angrebet på kanten af feltet. Hjemmeholdets præcision på frispark var på samme niveau, så det endte ligeledes lige i muren.

FC Nordsjælland ville gerne dominere spillet på bolden, og deres boldomgang var hurtig – også når de havde den på OB’s banehalvdel. Et hårdtarbejdende OB-forsvar fik dog holdt hjemmeholdet fra chancer – bortset fra et par løse skud fra distancen - mens OB i den anden ende af banen truede FC Nordsjællands forsvar med dybdeløb.

Så efter et par livlige minutter, hvor vi blev forkælet med chancer i decemberkulden, så måtte vi frem til det 27. minut, inden vi igen var tæt på at få den første scoring. Først var FC Nordsjælland ved at udnytte en fejl i OB-forsvaret, men Oliver Christensen kom stærkest ud af duellen, da han reddede Andreas Skov Olsen, der var alene igennem med OB-målmanden. Derefter gik det hurtigt den anden vej, og efter en præcis aflevering fra Jonathan Harboe, så var Mads Frøkjær alene igennem. Han fik den prikket forbi FCN-målmanden, inden han spilleden den bagud til Elias Lamnaouar, der kom løbende i fuld fart. Han kom også først på bolden, men inden han fik sparket bolden ind i det tomme mål, fik han et skub i ryggen, og så manglede afslutningen præcision, og stillingen var fortsat 0-0. I samme situation blev Lamnaouar skadet, og han blev udskiftet til fordel for Lucas Møller Jensen.

Herefter gik OB tættere på FC Nordsjælland i markeringerne, og det var tydeligt, at det stressede hjemmeholdet, der havde svært ved at fastholde bolden. Samtidig fik OB bedre styr på angrebsspillet, og striberne kom flere gange frem til fornuftige indlægsmuligheder mod et delvist frustreret hjemmehold, som brokkede sig til to advarsler i én situation efter lidt mere end en halv time.

Efter 37 minutter fik OB belønning for den gode periode. Bolden blev erobret højt oppe på FCN’s halvdel, og Lucas Møller Jensen spillede hurtigt bolden videre til Mathias Jørgensen. OB angriberen var dog alene overfor tre modstandere så fra kanten af feltet afsluttede han ganske optimistisk med en god gammeldags tåfiser. Afslutningen overraskede FCN-keeperen, der godt nok fik hånden på afslutningen, men ikke nok til at holde afslutningen ude af målet, og så havde den tidligere FC Nordsjælland-spiller bragt OB foran 1-0 med tåen.

I første halvlegs sidste minut var hjemmeholdet tæt på at udligne på et hjørnespark, men en fantastisk redning fra Oliver Christensen i OB-målet holdt kuglen ude af kassen, og så kunne OB gå til pause med en føring på 1-0.

FC Nordsjælland kom stærkt ud fra start, og allerede efter halvandet minut kom de frem til en fornuftig chance efter et flot, gennemspillet angreb. Oliver Christensen var dog igen på plads, og han kunne sikkert sende bolden ud til hjørnespark. På det fik FCN skabt lidt kaos i feltet, men OB-forsvaret fik afvist det.

Hjemmeholdet kom klart bedst fra start i anden halvleg, og efter 58 minutter var de særdeles tæt på at udligne. Oliver Christensen var dog igen på plads, da han på en spids afslutning fik pareret afslutningen over på den fjerneste stolpe med sin støvleknop.

Herefter fik OB neutraliseret FCN-presset en smule ved at fastholde bolden i længere perioder. Samtidig blev OB farligere i den anden ende af banen, hvor pasningerne i dybden blev skarpere, og som kampen skred frem begyndte det at ligne noget, der med lidt held kunne give en scoring til 2-0.

Med tyve minutter tilbage af kampen var det alligevel FC Nordsjælland, der var tæt på at udligne, da ligatopscoreren, Andreas Skov Olsen, med en hård og flad afslutningen forsøgte at passere Oliver Christensen. Igen var OB-målmanden på plads, og han kom hurtigt ned til roden af stolpen, hvor han fik slået bolden væk fra målet.

Efter 88 minutter lignede det, at OB ville komme foran med 2-0, da Nicolai Skøtt blev sendt afsted i dybden. På kanten af feltet fik Frederik Christensen fra FCN dog indhentet OB-backen, og han rev ham ned. FCN-forsvareren fik korrekt rødt kort, og på frisparket ramte OB stolpen, mens returbolden blev sparket i sidenettet.

FCN forsøgte i de tre minutters overtid at presse OB, men de kom ikke frem til nogle muligheder, og så vandt OB med 1-0 på udebane mod FC Nordsjælland efter flot fight.

Efter slutfløjtet var der naturligvis stor glæde fra OB’erne, mens FCN-spillerne virkede frustreret. Mathias Bonde lod sig tirre af en FCN-spiller, og han fik det røde kort af dommeren for at spytte på en FC Nordsjælland-spiller et par minutter efter slutfløjtet.

Kommentar fra Kim Engstrøm:
Vi er rigtig glade for sejren i dag. Lang hen af af vejen gør vi det, vi gerne ville, og det vi havde som taktik. Vi vidste, at det ville bliver svært, fordi de er gode på bolden. Så vi skulle op og turde trykke dem og tage initiativet, selvom vi var på udebane mod FC Nordsjælland. Både på bold oig ir pres. Lykkes i første halvleg. 

Man kan ikke undgå, at de får nogle muligheder, når de spiller på hjemmebane, og i dag har vi en fremragende keeper, der spiller en god kamp og viser det potentiale, hana utvivlsomt besidder. Vi scorer et godt mål efter vores pres, og i anden halvleg får vi kæmpet sejren hjem og får taktisk gjort det, vi gerne ville i kampen. 

Så stor ros til drengene for en fremragende arbejdsindsats, det er fantastisk med tre point et sted hvor det er meget svært at spille, og vi fik spillet os tilbage i toppen og forbi FCK med dagens sejr.

Jeg er ærgerligt over, at Elias går ud med en skade, og så er det irriterende, at Mathias Bonde dummer sig så voldsomt efter kampen. Heldigvis for holdet, så får det ikke betydning i kampen, men det får betydning for ham i de to næste kampe. Så det er en kæmpe dumhed, der heldigvis ikke straffer holdet, det er kun ham selv, det går udover, men det er på ingen måde en attitude, vi vil acceptere her i OB - hverken før, under eller efter kampen.

Men det skal ikke ødelægge indtrykket fra dagens kamp, for vi skal som hold være rigtig stolte over at vinde på udebane mod FC Nordsjælland.

Næste kamp:
9. december AaB – OB, 12:45 – AaB’s Anlæg (Hornevej)


Skrevet af Benjamin Jakobsen

EmediateAd