Log ind

Uafgjort mod Elfsborg

Nyt fra OB |3. februar 2011 |
Rurik Gislason (Foto: Erik Kempf)

OB spillede for anden kamp i træk uafgjort ved The Atlantic Cup i Portugal - og kan fredag rejse hjem fra turneringen som ubesejret. Dermed slutter OB på andenpladsen i turneringen – efter dagens modstander fra Elfsborg. Torsdagens kamp sluttede 1-1, og det var på mange måder et fair resultat, da holdene havde hver deres halvleg. OB var klart toneangivende i første halvleg, mens svenskerne havde overtaget i størstedelen af anden.

Allerede i de første minutter af kampen var OB på nippet til den første scoring, da Traoré afsluttede efter en dødboldssituation. Og det blev startskuddet på mere end 30 minutter med total OB-dominans. Chancerne var ikke de store i det første kvarter, men efter 19 minutter fik Chris Sørensen fat på en returbold efter et OB-hjørne, og den blev sparket ind i feltet, hvor Rurik Gislason sikkert kunne sparke bolden i nettet til 1-0 til OB.

OB holdt fast i kontrollen af kampen, og Gislason kunne være blevet dobbelt målscorer, da han ti minutter efter den første scoring forsøgte sig med et langskud. Men i minutterne derefter kom svenskerne bedre med i kampen, og det blev til et par svenske muligheder inden pausen. Ikke desto mindre var det en første halvleg, hvor OB fortjente føringen, som måske kunne have været større end det ene mål, der var tilfældet.

Efter pausen kom svenskerne for alvor fremad banen. Efter de første 7-8 minutter af halvlegen begyndte de store muligheder bød sig for alvor for Elfsborg, og Stefan Wessels måtte i flere omgange vise sine evner i OB-målet med gode reaktioner og sin fine placeringsevne. Efter en lille håndfuld fine redninger måtte Wessels dog give fortabt, da Oscar Hiljemark tyve minutter før tid sparkede udligningen i kassen for Elfsborg.

Det vækkede OB, der kom tilbage i kampen, og med energisk arbejde af indskiftede Rasmus Falk og gode aktioner af Oliver Feldballe, blev det til fine muligheder mod kampens slutning. Fem minutter før tid var Feldballe mand for det udmærkede oplæg til Hans Henrik Andreasen, der forsøgte sig, mens Rurik Gislason i kampens sidste kvarter markerede sig med et fint indlæg til Andreas Johansson, der havde chancen for et OB’s føringsmål.

OB kunne i to situationer mod slutningen af kampen med rette have fået tildelt et straffespark. Først efter skubberi i feltet – og senere da en Elfsborg-spiller havde arm på bolden i eget straffesparksfelt. Men ikke desto mindre var det ikke helt ufortjent, at opgøret mellem OB og Elfsborg sluttede med en pointdeling efter en kamp, hvor mandskaberne styrede hver deres halvleg.


Skrevet af Morten Wamsler

EmediateAd