Sammen for klubben.
For byen. For altid

Udlændinge i OB

Husker du? |2012 |

Unge, fynske profiler som Rasmus Falk, Daniel Høegh og Jacob Schoop fylder mere og mere på OB’s Superligahold. Men gennem hele Superligaens historie har udlændinge haft vigtige roller at spille for striberne.

Norge - 10
De fleste af dem har været fra Norge. Broderlandet har leveret 10 spillere til truppen, og i øjeblikket repræsenterer Espen Ruud og Marcus Pedersen nordmændene i Ådalen. Ruuds nuværende sæson er hans femte i stribet, og højrebackens kvaliteter er ikke gået næsen forbi mange. Også den nuværende AGF’er Atle Roar Håland vækker formentlig gode minder hos mange OB’ere – den elegante og forudseende forsvarsspiller overbeviste hurtigt om sin kunnen, da han blev hentet ind til forsvaret efter Ulrik Laursens exit.

Alexander Aas
Morten Fevang
Alexander Lund Hansen
Atle Roar Håland
Jan Tore Ophaug
Marcus Pedersen
Tore Reginiussen
Espen Ruud
Magne Sturød
Bengt Sæternæs

Sverige - 5
Svenskerne er dog også fint repræsenteret i OB-truppen. Andreas Johansson den eneste nuværende i truppen. Det er midtbanemandens tredje sæson i OB, som indtil videre har markeret sig med ni OB-scoringer. De fleste husker nok også Tobias Grahn, som imponerede med flot, offensivt og målfarligt spil på midtbanen. Den langhårede svensker nåede kun 15 kampe i stribet, hvor han viste sig fornemt frem med seks scoringer.

Greger AndrijevskI
Tobias Grahn
Andreas Johansson
Björn Runström
Pontus Segerström

Cameroun - 4
På tredjepladsen over lande med flest leverancer til OB ligger Cameroun. Fire spillere er det blevet til, og to af dem af blandt de helt store profiler i OB-trøjen. Alphonse Tchami var pivfarlig for striberne i tre sæsoner fra 1992 til 1994, hvor han blev hentet til argentinske Boca Juniors. Eric Djemba-Djemba er også fra Cameroun, og måske det største navn, der endnu er blevet præsenteret i Superligaen. Midtbanespilleren, som tidligere har repræsenteret Manchester United, var på sine bedste dage i særklasse. I dag repræsenteret Cameroun af unge Cedric N’ Koum.

Alphonse Tchami
Cedric N’Koum
Eric Djemba-Djemba
Bertrand Tchami

Brasilien - 3
Brasilianere har ofte mange navne, og OB’s tre er ingen undtagelse. Bechara huskes måske bedst for målet i pokalfinalen i Parken mod FCK i 2007, mens Junior i sine kun 16 OB-kampe scorede hele ni mål.

Lucas 'Caca' de Deus Santos
Bechara Jalkh Leonardo Oliveira
José Luiz Guimaraes Sanabio Junior
 
Frankrig - 2
Kun to franskmænd har været del af OB-truppen, og særligt Bernard Mendy kom til landet som et spændende CV med franske landskampe i bagagen. Mendy nåede at spille 40 kampe i stribet, inden hjemlandet kaldte i sommeren 2012. Unge Mohammed Diarra mangler endnu at markere sig.

Bernard Mendy
Mohammed Diarra

Marokko - 2
En af de bedste målmænd i OB-historien, Karim Zaza, repræsenterer Marokko. Det nordafrikanske land er også hjemstavn for Bouabid Bouden, som scorede to mål for OB i sæsonen 2005/2006.

Bouabid Bouden
Karim Zaza

Polen - 2
Man kommer ikke uden om Arek Onyszko, når snakken går på store udlændinge i OB. Den polske målmand var blandt landets bedste gennem hele sin karriere i Danmark, og således også i OB.

Arek Onyszko
Czeslaw Jakolcewicz

USA - 2
Geoffrey Gray
Matt Jordan

Zambia - 2
To af de største, Mwape Miti og Andrew Tembo. Vi siger tak til afrikanerne for den leverance.

Costa Rica - 1
Christian Bolanos

Estland - 1
Hannes Anier

Færøerne - 1
Jakup á Borg

Gambia - 1
Njogu Demba-Nyrén

Holland - 1
Fernando Derveld

Island - 1
Rurik Gislason

Mali - 1
Kalilou Traoré

Montenegro - 1
Srdjan Radonjic

Nigeria - 1
Peter Utaka

Nordirland - 1
Roy Carroll

Senegal - 1
Baye Djiby Fall

Tyskland - 1
Stefan Wessels


Skrevet af Morten Oestermann