Log ind

Ung optimisme og energi

Nyt fra OB |3. februar 2017 |
(Foto: OB / Morten Wamsler)

For et par af OB’s unge spillere er træningslejren i Pinatar en god måde at komme endnu tættere på de ældre holdkammerater. Jacob Buus har været en del af OB’s ligatrup siden sommer, og Kristian Weber har ligeledes trænet med truppen i efterårssæsonen, inden han ved årsskiftet blev rykket permanent op.

- Det seneste halve år gik meget stærkt, og der fyldte det selvfølgelig meget i hovedet, at jeg skulle vise mig frem hele tiden, fordi jeg kun havde et halvt år. Jeg skal stadig vise mig frem hele tiden, men det fylder lidt mere, så jeg kan fokusere mere på at spille fodbold og håbe på, at muligheden for debut i Alka Superliga pludselig kommer, siger Kristian Weber.

Jacob Buus føler sig allerede godt tilpas i ligatruppen, som han mærker en klar forandring i, siden han blev forfremmet fra U19-truppen for lidt over et halvt år siden.

- Sammenholdet hele truppen igennem er blevet stærkere nu, og folk kender hinanden mere. Vi har det rigtig godt med hinanden og der er masser af snak henover bordene, så jeg fornemmer, at vi er kommet meget tættere på hinanden. Jeg tror, at det handler om, at da vi mødtes i sommer var vi rigtig mange nye i truppen. Nu har vi haft noget tid sammen, og ligesom med alle andre grupper, så kommer man til at kende hinanden bedre, jo længere tid man er sammen. Resultaterne har ikke været på vores side, men modgang har det ofte med at styrke sammenholdet og fællesskabet i en trup, så man er mere opmærksom på hinanden, og det tror jeg i længden har gjort, at vi er en rigtig stærk gruppe sammen, siger Jacob Buus, der ser frem mod en rigtig svær opgave mod FC Zenit søndag og endnu en stor udfordring mod tjekkiske Viktoria Plzen onsdag.

- Det bliver nogle rigtig svære kampe mod hold, der er med i de store europæiske turneringer. Zenit har nogle ekstremt gode spillere fra diverse landshold. Viktoria Plzen kender jeg ikke så meget til bortset fra at de drillede FCK lidt, da de mødtes. Men jeg tror på, at vi kan drille dem lidt, og at vi kan være med, for jeg føler, at vi har gjort det godt i opstarten. I træningskampe vil det også altid være lidt rod, når trænerne skal prøve nogle nye ting af, og det kan vi godt udnytte til vores fordel.

Kristian Weber håber, at han ligesom mod Helsingborg får chancen for at vise frem i løbet af kampen, og drømmen er selvfølgelig at komme på måltavlen.

- Som indskifter gælder det om at komme ind med ny energi, og så er det afhængig af om jeg kommer ind som kant eller angriber. Som angriber handler det om at tage en masse løb i dybden og få strukket forsvaret, og så vil man selvfølgelig gerne score et mål, slutter Kristian Weber.


Skrevet af Morten Wamsler

EmediateAd