Log ind

- Vi har brug for tre point mod AGF

Alka Superliga |8. marts 2018 |
(Foto: Benjamin Jakobsen/ob.dk)

Grundspillets sidste hjemmekamp står for døren, når OB hjemme tager imod AGF i Alka Superligaens runde 25. OB’s venstrekant, Troels Kløve, forventer en kamp mod et mandskab, der er særligt stærke i den forsvarende del af spillet.

- AGF er et solidt hold, der i fem kampe blot har lukket to mål ind, så det bliver en svær opgave for os at skulle åbne deres defensiv op. For os handler det om, at vi skal fortsætte vores hjemmebanetakter. Vi har været gode til at sætte modstanderne under pres i starten af kampen og få dem åbnet op tidligt, det skal vi forsøge igen fredag, siger Troels Kløve.

Netop de fine hjemmebanetakter nævner Troels Kløve, og OB har i denne sæson været ganske godt kørende på eget græs. 20 point er det blevet til i 12 kampe, og år 2018 har de to kampe på EWII Park først budt på 6-1 over FC Helsingør og siden 3-1 over Lyngby. Men hvad det er, der gør, at fodboldhold oftest er bedst på hjemmebane, det har Troels Kløve svært ved at sætte ord på.

- Jeg ved faktisk ikke helt, hvad det er, der gør det, men man har bare et mentalt overskud på hjemmebane. Om det er fordi, man er vant til banen, eller man har sine egne fans i ryggen er ikke til at sige, det er nok lidt en kombination. Det er i hvert fald klart en fordel, og det har man også kunnet se på vores præstationer indtil videre, der har været bedst på hjemmebane.

Troels Kløve blev stribet i januars transfervindue, og de første par måneder som OB-spiller har han været rigtig godt tilfreds med.

- Jeg synes, jeg har fået en fin start. Jeg har fået en masse god minutter, været en afgørende spiller på de områder, som jeg håbede på, at jeg kunne være afgørende omkring. Så det har været fint, men der er stadig plads til forbedring, siger Troels Kløve.

Sæsonmålsætningen for OB-truppen er der ingen tvivl om – det er en plads i top 6, når Alka Superligaen deles op efter 26 runder. I de seneste runder har OB være med i top 6, men i den seneste runde gik AaB forbi OB, der således indtager en 7. plads. Alligevel er det ikke et ekstra pres, man mærker som spiller, mener Troels Kløve.

- Jeg synes ikke, man kan mærke, om man er på den ene eller anden side af stregen til mesterskabsspillet lige nu. Det har været tæt lige siden forårets begyndelse – og faktisk også inden da. Vi har hele tiden vidst, at det ville blive afgjort i sidste spillerunde, og det forventer jeg stadigvæk, at det gør. Vi har fokus på den næste kamp der venter, og så må vi efter 26 runder se, om pointhøsten er god nok, siger Kløve.

Og den næste kamp, der venter, er altså fredag aften hjemme på EWII Park mod AGF. Et hold der ikke har vundet i Odense siden år 2013 – og Kløves forventning er da også tre stribede point.

- Jeg forventer, vi kan være spilstyrende mod AGF – og selvfølgelig forventer jeg en sejr. Den er rigtig vigtig i forhold til vores ambition om at ramme top 6. I forhold til det forventer jeg, at vi skal bruge tre point mod AGF, så det er den altoverskyggende opgave for os fredag.

Kampen mellem OB og AGF spilles fredag klokken 19:00, men husk at du kan varme op til kampen med andre OB fans med fanmarch fra Vestergade. Læs mere om det her.


Skrevet af Benjamin Jakobsen

EmediateAd